tiistai 24. helmikuuta 2009

Nuoren ihon hoito

Puhdas ja hyvin kosteutettu iho on kauniin meikin edellytys. Perussääntöihin kuuluu se, että meikin kanssa ei koskaan saa mennä nukkumaan, mutta hoitotuotteita ei saa iltaisinkaan unohtaa.

Tunnista ihotyyppisi
Puhdistus-, hoito- ja meikkituotteita valmistetaan eri ihotyypeille. On tärkeää, että tunnistat oman ihotyyppisi, jotta meikki pysyisi ihollasi hyvin ja näyttäisi kauniilta. Rasvoittuva iho on helppo tunnistaa ihon kiillosta, eikä kuivuuttaan kiristelevää ihotyyppiäkään voi olla tunnistamatta. Joskus iho voi olla pintakuiva sekaiho tai punoitukseen taipuva couperosa-iho. Jos et tunne ihotyyppiäsi, käy kosmetologin luona tarkistuttamassa se. Silloin voit valita itsellesi parhaiten sopivat tuotteet.Puhdistus
Puhdistustuotteita on erilaisia, joita kannattaa käyttää tilanteen mukaan. Puhdistusgeeli on helppokäyttöinen, eikä valu. Puhdistusemulsio on tehokas, mutta vaatii aikaa. Sekä geelin että emulsion kanssa puhdistus pitää täydentää kasvovedellä. Puhdistusliina on pikapuhdistajan unelmatuote ja kätevä kuljettaa mukana vaikka jumppakassissakin.

Iho täytyy puhdistaa päivittäin sekä aamulla ennen meikkiä että erityisesti illalla ennen nukkumaan menoa. Kerran viikossa kannattaa pitää erityinen kauneuspäivä, jolloin puhdistukseen liitetään kuorinta ja naamio.

Naamio
Valitse kasvonaamio tarpeen mukaan. Jos on kyseessä hoitava ja kosteuttava naamio, sen voi jättää vaikuttamaan yön yli. Jos kyseessä sekaihon puhdistava naamio, sitä ei saa pitää kasvoilla annettua ohjeaikaa pidempää. Levitä naamiota paksu kerros pyörivin käden liikkein. Käytä kertapakkaus kokonaan. Anna vaikuttaa ohjeen mukainen aika (5-10 minuuttia) tai yön yli, ja puhdista huolellisesti ennen kosteusvoiteen ja meikin levittämistä. Poista naamio kasvopaperin tai vanun avulla ja huuhtele sen jälkeen runsaalla vedellä. Naamioita voi käyttää useammankin kerran viikossa.

Kuorinta
Kuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa. Kuorintavoiteessa on pieniä hiukkasia, jotka auttavat poistamaan ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa ja kuona-aineita. Kuorinta pitää ihon raikkaana ja edistää hoitotuotteiden imeytymistä.Kosteus ennen kaikkea
Olipa ihotyyppisi mikä tahansa, se kaipaa ennen kaikkea kosteutta. Laita kosteusvoidetta aina meikin alle, ja myös puhdistuksen jälkeen illalla ennen nukkumaan menoa. Yön aikana hoitavan kosteusvoiteen vaikutus tehostuu, kun se saa rauhassa imeytyä puhtaalle iholle.

Silmänympärysvoide
Silmänympärysvoide ei ole "vanhojen ja ryppyisten" naisten tuote, vaan sen käyttö kannattaa aloittaa samaan aikaan, kun aloitat säännöllisen mascaran käytön. Valitse kuitenkin voide oman ikäsi ja ihotyyppisi mukaan. Aloita kosteuttavalla ja siirry kiinteyttäviin vasta ensimmäisten uurteiden myötä. Silmänympärysvoidetta ei koskaan laiteta liikkuvalle luomelle, vaan nuppineulan pään kokoinen määrä pumppaavin liikkein kulmakarvojen alle aamuin ja illoin.Nämä tiedot otin mtv3.fi/helmi sivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti